Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka nopeasti magneettien tehon huomaa?

Jotkut huomaavat vaikutuksen tunnin sisällä, toiset vasta muutaman viikon kuluttua. Kehot ovat hyvin yksilöllisiä - niin myös ihmisten kyky kuunnella omaa kehoaan. Kipujen luonne ja pitkäaikaisuus vaikuttavat asiaan: yleensä "pinnallisemmat", ohimenevät vaivat saavat apua nopeammin kuin pitkäaikaiset.

Energian lisääntyminen ja yleinen hyvänolon tunne on tavallisesti ensimmäinen magneettiterapian vaikutuksen merkki. Voit aluksi tuntea myös huimausta, pistelyä, päänsärkyä tai muuta huonoa oloa: tämä on täysin normaalia ja johtuu siitä, että kehon kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Totuttele tässä tapauksessa magneettiin hitaasti ja lisää magneetin käyttöaikaa päivittäin pikku hiljaa.

Miksi en tunne mitään muutosta?

Magneettien vaikutus on hyvin yksilöllistä. On hyvin tärkeää, että käyttäessäsi magneettikoruja juot tarpeeksi vettä: 2 litraa päivässä on suositeltu määrä. Magneettiterapia ei toimi tilapäisesti. Jos sitä käyttää epäsäännöllisesti, sen eduista on vaikea hyötyä.
Jos olet energinen, tunnet olevasi kunnossa etkä kärsi mistään erityisistä vaikeuksista, voi olla vaikeaa huomata käänteentekeviä muutoksia. Monet ihmiset ottavat säännöllisesti vitamiineja ja mineraaleja terveysongelmien ehkäisemiseksi: myös magneettien käyttö on edullista ja helppoa ennaltaehkäisevää hoitoa.
Magneettiterapia on auttanut lukemattomissa tapauksissa, joissa kliininen lääketiede ei ole pystynyt tulemaan avuksi. Tutkimukset ja haastattelut osoittavat, että 7 kymmenestä löytää avun magneettiterapiasta. Vaikutus on siis näin mitattuna suunnilleen sama kuin kliinisellä lääketieteellä. Magneettiterapialla ei kuitenkaan lääkehoidoista poiketen esiinny merkittäviä sivuvaikutuksia.

On huomattava, että magneetit itsessään eivät ole parantavia, vaan ne stimuloivat kehon soluja toimimaan paremmin ja siten parantamaan itse itsensä tehokkaammin!

HUOM! Vakavampien terveysongelmien kohdalla on aina syytä kääntyä lääkärin puoleen ja neuvoteltava myös magneettituotteiden käytöstä.

Voiko raskaana oleva käyttää magneettituotteita?

Kyllä voit - mikäli et ole aikaisemmin käyttänyt magneettikoruja, suositellaan että et aloita niiden käyttöä ensimmäisten kolmen kuukauden aikana. Monet ovat kuitenkin saaneet apua raskauspahoinvointiin, väsymykseen ja turvotukseen. Myös verenpaine- ja sokeriarvot ovat pysyneet kurissa. Kuuntele omaa kehoasi!

Ovatko magneetit lapsille turvallisia?

Kyllä: lapset ja pienet vauvatkin saavat magneeteista hyötyä siinä missä aikuisetkin. Lasten keho toimii yleensä luontaisesti paremmin koska se on nuorempi ja puhtaampi kuona-aineista, mutta tällöin ennaltaehkäisevä vaikutus korostuu.
Käyttäjät ovat raportoineet lasten saaneen magneeteista apua esimerkiksi koliikkiin, uniongelmiin, kasvukipuihin ja ADHD-oireisiin.  

Pitääkö magneetteja käyttää jatkuvasti?

Niitä voi käyttää sekä päivin ja öin tai pelkästään päivisin tai öisin mikäli esimerkiksi työ niin vaatii. Magneettiterapia on luonnollinen ja yksilöllinen asia, jonka vaikutukset ilmenevät erilaisilla tavoilla. Kokeile ja tee niin kuin sinusta tuntuu parhaalta! Yliannostuksen vaaraa ei ole.

Voiko koruja käyttää saunassa ja uidessa?

Kyllä, rannekkeita (joissa ei ole kiviä) voi pitää suihkussa ja kylvyssä käydessä, joskaan sitä ei suositella. Kristallikivikoruja ei sen sijaan pidä kastella ollenkaan eikä koruja saa missään tapauksessa pitää uima-altaassa (kloori), meressä (suola), eikä muualla, missä kemialliset reaktiot voivat vahingoittaa kulta- tai rhodium-päällystettä. Korut tulee ehdottomasti riisua myös saunaan mentäessä, sillä kuumuus voi tuhota magneetin. Korusi säilyy siis kauniimpana pidempään, kun riisut ne suihkun ja kylvyn ajaksi!

Kuinka kauan magneettien teho kestää?

Magnetix Wellness-koruissa käytetyissä neodynium-magneeteissa on elinikäinen takuu. Niiden tehosta häviää sadassa vuodessa vain 1%.
Magneetin saa tehottomaksi vain pitämällä sitä yli 100 asteen lämmössä: tämän vuoksi sitä ei suositella vietäväksi saunaankaan.

Pitäkö rannekkeen olla kiinni ihossa?

Ei tarvitse, magneettikoruja voi pitää ranteessa löyhästi. Käyttämämme magneetit ovat tarpeeksi vahvoja, joten niiden vaikutus verenkiertoon on riittävä muutamankin millimetrin päästä ihosta.

Pitääkö magneettisia tuotteita käyttää pulssin kohdalla?

Ei välttämättä. Magneetit vaikuttavat verenkiertoon: mitä enemmän verta kulkee magneettikentän läpi, sitä tehokkaampi magneetti on. Siksi on suositeltavaa, että esimerkiksi ranneketta ja / tai kaulakorua pidetään magneettisen energian päälähteenä ja korvakoruja ainoastaan täydentäjänä (korvanlehdessä lobuluksen alueella on hyvin vähän verisuonia).

Miksi ihoni värjäyy vihreäksi kuparista?

Joillakin henkilöillä kupari saattaa värjätä ihoa, jos keho on hapan: se on yksinkertaisesti seurausta ihon happamuuden ja kuparin välisestä luonnollisesta reaktiosta. Reaktio on positiivinen, sillä se osoittaa, että kehon hikoilu reagoi kosketukseen rannekkeen sisäpuolella olevan kuparin kanssa. Kupariset partikkelit imeytyvät siis ihon kautta verenkiertoon. Kuparilla on tulehduksia estäviä ominaisuuksia, jotka helpottavat kulumista ja reumasta johtuvia oireita. Vihreät jäljet lähtevät pois lämpimällä saippuavedellä pesemällä. Kaikissa Magnetixin tuotteissa ei ole kuparia, joten asiakkaamme voivat vapaasti valita, haluavatko he hyödyntää kuparin tehoa. Valmistusteknisistä syistä kaikki korut eivät sovi kuparilla varustettaviksi.

Ihon värjäyminen on hyvä kehon happamuusmittari: se kertoo että et juo riittävästi vettä.

Mikä on Magnetix Wellnessin korujen teho?

Magneettien teho on normaalisti 1200 gaussia (ellei toisin ole mainittu) pohjoisnavan osoittaessa kehoon. Magneettisuuden voima mitataan joko gausseina tai tesloina. 1 tesla = 10 000 gaussia. Yksi gaussi vastaa sitä magneettisen voimakkuuden määrää, joka lävistää yhden neliösenttimetrin kokoisen alueen iholla.

Magneettien teho ei moninkertaistu, vaikka käyttäisit useita magneetteja. Teho määräytyy vahvimman käytetyn magneetin mukaan: esim. tehosydäntä käytettäessä kentän voimakkuus on 2200 gaussia.