Tanssi susien kanssa

30.03.2024

Osallistuin eilen Pääsiäisen shamaanihenkiseen äänimeditaatioon Alajärvellä, Kanavan Kevarilla. Sen veti nykyshamaani Roy Rolamo (shamaaniveljet.fi). Olin jo etukäteen täpinöissäni tapahtumasta – sellaisia ei näillä seuduin (vielä) ole kovin näkyvästi pidetty. Ja sitten vielä pitkänäperjantaina, päivänä joka on perinteisesti varattu kristilliselle kärsimykselle eli kollektiiviselle surulle ja murheelle. Tervetullutta vaihtelua!

En ole meditoinut kovinkaan paljon, en ohjatusti enkä omin päinkään. Yksin asuvana ja hiljaisuudessa viihtyvänä kanavat pysyvät kivasti auki muutenkin. Äänimeditaatiossa kiehtoivat nyt erityisesti rummut ja muut soittimet, sekä se kuinka kokenut shamaani niitä käyttelee. Soitinäänien lisäksi shamaanin oma energia, värähtelytaso vaikuttaa oleellisesti kuulijoiden kokemukseen. Mehän jaamme kaikissa kohtaamisissa toisille omaa värähtelyämme, tiedostimme sitä tai emme 😊

Äänimeditaatiota siivittivät tiukujen kaltaiset heleät kellot, äänimaljat ja erilaiset rummut. Kun ensimmäiset tiu'ut helähtivät soimaan, mielikuvamatkani alkoi vierailulla keijukaisten juhlissa hyvin synkän ja sakean kuusikon uumenissa. Keijuja oli paljon, ja ne tanssivat iloisesti. Vierailevina tähtinä oli useampia virvatulia, jotka liikehtivät arvokkaasti jonomuodostelmassa. Ihana esinäytös!

Ensimmäisten rumpuäänien myötä siirryin lähimetsästä Pohjois-Amerikan metsäisiin erämaihin. Olin intiaaniheimoon kuuluva lapsi, ja rummut kuuluivat leirinuotiolla pyhää rituaalia tekeville poppamiehille. He kutsuivat rummutuksellaan paikalle pyhää kotkaa, joka toisi läsnäolollaan merkin paremmista ajoista koko heimolle.

Sitten seurasi matkani väkevin vaihe. Lähdin leirinuotiolta seuraamaan kauempaa kuulunutta suden ulvontaa. Löysin suden metsän toiselta puolen, pienetä tasanteeltajyrkänteen reunalta. Kuun loistaessa tasanteelle kerääntyi suuri joukko susia, ja kohta ne tanssivat piirissä ympärilläni takakäpälillään seisten. Ne pyysivät minua ottamaan suden voiman ja olemuksen sisääni, ja muistamaan aina, kuka tai mikä pohjimmiltani olen. Pitkään kestäneen transformaatioriitin jälkeen muutuin lopulta itsekin sudeksi. Juoksin neljällä jalalla ja minulla oli hallussani jotain sellaista viisautta ja ymmärrystä, joka ei ollut ihmisten maailmasta. Tunsin voivani suojella omaa (intiaani)heimoani paremmin tässä muodossa, ja se toi suuren täyttymyksen tunteen.

En ole ollut koskaan erityisen kiinnostunut susista tai miettinyt omaa voimaeläintäni, mutta sen suhteen tapahtui nyt muutos. Susienergia raivasi tiensä minuun kertarytinällä. Kun googlettelin suden voimaeläinominaisuuksia, hämmästyin kuinka vahvasti ne resonoivat itselleni. Susi on yksi yleisimmistä voimaeläimistä, joten se on varmasti monelle voimaeläimiin perehtyneille tuttu. Itselleni tämä oli kuitenkin hätkähdyttävä kokemus. En tule koskaan unohtamaan sitä suden naamaa joka tuli aivan eteeni, ja sanoi: muista.

Äänimeditaatiossa välittyi valtava määrä energiaa, jota edelleenkin tasoittelen kehooni. Jalkapohjani ja kämmeneni paloivat kuumuutta läpi yön, samaan tapaan kuin saadessani aikanaan Vuorienergian aktivaation Tapolanvuorella. Sille energialle osoitettiin saman tien käyttötarkoitus (puhdistaminen ja tasapainottaminen energiahoitojen kautta), tämä uusi energia on vielä arvoitus. Mikä on se suden työ, jota olen tullut tekemään? Suden vapaudenkaipuun tiedän ja tunnen, se on osa minua. Suden sitkeyttä tulen tulevina aikoina tarvitsemaan, ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Kaiken muun näyttää aika.

Sen lähemmäksi Ykseyden kokemusta kuin eilen en ole vielä päässyt. Se näytettiin eläinten ja alkuperäisheimon muodossa: siinä maailmassa ihmiset, kotkat ja sudet olivat samaa henkeä, saman Lähteen virtausta. Sydämellinen kiitos sekä shamaani Roylle että omalle korkeimmalle tietoisuudelleni tästä elämyksestä.

Royn sanoja lainatakseni, pääsiäinen on ennen kaikkea iloa ykseydestä ja ylösnousemuksesta. Olkoon tämä pääsiäisaika symboli ylösnousemukselle eli tietoisuuden transformaatiolle, jota teemme astuaksemme takaisin Kristustietoisuuteen. Kultaiseen Aikaan.

Valoa pyhäpäiviisi,
toivottaa Kaisu ❤