Viatonta valittamista?

26.02.2024

Tapaat tuttavan jota et ole nähnyt vähään aikaan. Kun viime aikojen sääolosuhteet on käyty läpi (niistä löytyy yleensä paljon moitittavaa), kauhistelette läpi viime aikojen sattumukset itselle, omalla kylällä ja kauempanakin maailmalla. Mitä enemmän yhteistä valitettavaa ja siunailtavaa, sitä enemmän innostut. Tuntuuko tutulta? Tämä ovat likimain tiedostamaton tapa etsiytyä hetkeksi yhteiselle maaperälle ja saada energisoiva tunne asioiden jakamisesta. Pieni narina asioista, joista kaikki muutkin narisevat, liittää yksilön helposti osaksi yhteisöä. Eikä se nyt ketään kai haittaa, kaikkihan sitä tekevät?

Oletko pannut merkille, että kertoessasi kuulumisia tuolle puolituttavalle on paljon vaivattomampaa ja jopa yleisesti hyväksyttävämpää luetella ikäviä asioita kuin ilonaiheita? Ikään kuin olisimme jotenkin vakavampia, viisaampia ja enemmän varteenotettavia, kun olemme löytäneet jotain kritisoitavaa. Toki me suomalaiset tiedämme, tai ainakin luulemme, että naapurin kateus vie kalat meidän vedestämme, joten "kell´ onni on, se onnen kätkeköön".

Hiukan kärjistystä, kuten huomasittekin. On kuitenkin niin, että viatonkaan valittelu ei ole vaaratonta. Se laskee värähtelytasoa - sekä puhujan että kuulijan.

Puhe on valtavan voimakas luomisen väline, jonka merkitystä emme useinkaan tiedosta. Ihmisyyteen kuuluu, että helppo heittäytyä arvostelemaan, vähättelemään ja tuomitsemaan toisia ihmisiä ja erilaisia ilmiöitä. Sisäinen puheemme itsellemme sisältää aivan yhtä usein arvostelua, vähättelyä ja tuomitsemista. Sellainen on meidän ego.

Kun kiinnittää huomionsa kurjuuteen, saa lisää kurjuutta. Mitä enemmän valittaa, sitä enemmän löytyy valittamisen aiheita. Teoriat ovat tiedossa, mutta tämä on henkisille ja tiedostavillekin ihmisille yllättävän paha rasti.

Henkisesti herännyt ihminen löytää myös omat valittamisen aiheensa, ja niitä ovat usein se, että jotkut muut tai kaikki eivät ole vielä heränneet, sekä se, että nykyiset yhteiskuntajärjestelmät kiidättävät ihmiskuntaa kohti tuhoa ja kukaan ei tee asialle mitään. Pelkästään henkisen genren some-tarjontaa selaamalla voi pian havaita, että kukaan ei ole kiukkuisempi ja turhautuneempi kuin ihminen, joka on hiljattain herännyt ulos 3D-matrixista. Tieto lisää tuskaa, ja 4D-taajuudessa se on kaikkein suurimmillaan.

Me olemme kaikki ihmisiä, kukin juuri oikeassa kohdassa omaa kehityspolkuaan, joten antakaamme toimintamme anteeksi itsellemme ja toisillemme. Itsekin sorrun tuon tuostakin tiputtamaan omaa värähtelyäni mollaamalla politiikkaa ja poliitikkoja, siunailemalla "ihmisten typeryyttä" ja ärsyyntymällä heistä, jotka eivät näe missään mitään hyvää.

Sen vastapainoksi on hyvä muistaa, että ajatukset ja sanat ovat energiaa, jotka vaikuttavat välittömästi energiatasoomme. Voi olla hyvä idea harjoitella sisäisen ja ulkoisen puheensa tarkkailua – ja muuttamista, jos huomaa ettei se ole täysin linjassa omien tavoitteiden kanssa.
Millainen värähtely, sellainen todellisuus 😊

Valoa ja rakkaudellisia sanoja,
toivottaa Kaisu ❤